Welke technieken worden er gebruikt?

Klassieke massage
Klassieke massage zorgt voor ontspanning van het lichaam als geheel, voornamelijk van de huid en spieren. De bloeddoorstroming verbetert en afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

Dynamische massage en pulsen
Pulsen is het in beweging brengen van bepaalde lichaamsdelen met wisselende druk. Dynamische massage is het in beweging brengen van het gehele lichaam. Hierdoor wordt de in het lichaam aanwezige levensenergie uitgebalanceerd. Spanningen van mentale aard kunnen van binnenuit worden losgelaten.

Stretchen en compressie
Compressie is het uitoefenen van druk op een bepaald lichaamsdeel.
Stretchen (strekken) is het gecontroleerd en contactvol uitrekken van de ledematen.
Spieren, gewrichten en banden krijgen meer ruimte. De combinatie van deze technieken werkt positief bevestigend op lichaam en bewustzijn. Ze zijn vitaliserend en versterken het bindweefsel.

Bindweefselmassage
De verschillende systemen in het lichaam zijn alle verbonden met elkaar – voor een groot deel door bindweefsel. De bindweefselmassage heeft hierdoor een diepe uitwerking op spanningen die zich in het lichaam hebben vastgezet bijvoorbeeld als gevolg van oudere emoties. Bindweefselmassage spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan en stimuleert bewustwording.

Energetische massage
Met energetische massage wordt in de subtiele lagen van het lichaam gewerkt. Door verstillende aanraking wordt het lichaam op onderbewust niveau gestimuleerd om blokkades los te laten. Levensenergie kan weer doorstromen. Deze massagevorm werkt diep door naar het innerlijk en werkt harmoniserend op lichaam en bewustzijn.